Cura chirurgicala, chist sebaceu - Luy Esthetic Art

< Chirurgie Plastica

    Cum diagnosticam un chist sebaceu?

 

    Aspectul chistului sebaceu este variabil. De la mici tumori subepidermice cu tegumentul de acoperire de aspect normal, de consistenta moale, pana la tumori mari, unele cu aspect eritematos si sub tensiune, datorita suprainfectiei. Uneori, continutul chistului se poate evacua spontan sau dupa exprimare, lasand sa se elimine un material alb-galbui sau purulent, urat mirositor.

 

    In evolutie, chisturile sebacee pot ramane stationare, pentru perioade relativ mari de timp (ani), se pot evacua periodic sau se pot suprainfecta.

 

    Tratament chist sebaceu

 

    Tratamentul este exclusiv chirurgical si vizeaza excizia intregii glande cu tot cu continutul retentionat. Suprainfectiile repetate anterioare pot duce la formarea de tesut cicatricial si aderenta chistului la tesutul adiacent ceea ce poate conduce la ruperea chistului in momentul operator si excizie incompleta sau defectuoasa. Daca excizia este completa, nu apar recurente. Daca pacientul are predispozitie la formarea de chiste sebacee, atunci se pot forma noi leziuni in alte zone.

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Copyright © Clinica Luy Esthetic Art

Powered by Optimus Plus